Bvb: 11/08/2022
Bvb: 11/08/2022

Van kloosterapotheek tot modern kruidenlabo

In het verleden hadden kloosters een medicinale kruidentuin want zieken verzorgen was één van de werken van barmhartigheid. Ze waren zelfvoorzienend en hadden boomgaarden, vee, velden en een groentetuin. In Postel was het niet anders maar de moestuin lag er eind vorige eeuw braak bij tot Broeder Guy de traditie nieuw leven inblies. Hij legde een medicinale kruidentuin aan en hij volgde een herboristenopleiding. Hij stampte een modern kruidenlabo uit de grond waar hij Postula producten maakt volgens de regels van de kruidenverwerking: gezondheid bevorderende likeuren, siropen, crèmes en kruidenpoeders…

Bezoek zijn unieke kruidentuin met een herborist. Hij vertelt je wat de wetenschap ontdekt heeft over de traditioneel gebruikte kruiden en hoe je ze zelf in je huisapotheek en je keuken kan gebruiken. Duik in de kruidengeschiedenis en leer alles over pestplanten, heilige boontjes en trappistenvlees. Verneem waarom er geen bonenkruid mocht staan in de abdijtuintjes, maar er wel hop in bier mocht worden gebruikt.

Aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen. Inschrijven noodzakelijk via https://toerisme.gemeentemol.be/oppadmeteengids. De ontvangst van uw betaling maakt uw inschrijving definitief.
Deze wandeling is één kilometer en rolstoeltoegankelijk.

Info

Datum
di 5 jul 2022
Uren14 - 16 uur
Inschrijfdatum
Inschrijven t.e.m. 5-4-2022
Prijs

8 euro 2.50 euro : Kinderen -12 jaar

Locatie Stratenplan Mol

Witte ingangspoort norbertijnenabdij Postel
Abdijlaan 16