Dien in november je dossier in bij het Lokaal Fonds en maak kans op 2.500 euro

vrijdag, 30 oktober, 2020

Onder de noemer ‘Maak Mol nog Mooier’ roept Stichting Lokaal Fonds verenigingen, ondernemingen of individuen op om een meerwaardeproject in te dienen. Tussen 1 en 30 november kan je online je project indienen, op voorwaarde dat jouw idee bijdraagt tot de verbetering van de levenskwaliteit, duurzaamheid en/of gemeenschapsvorming in onze gemeente. Als de jury jouw project selecteert, ontvang je tot 2.500 euro steun. Ontdek de voorwaarden en procedure in het informatiedossier op www.lokaalfonds.be. Nog vragen? Schrijf je dan in voor het online infomoment op dinsdag 10 november.

Het Lokaal Fonds is één van de meerwaardeprojecten die NIRAS, MONA en STORA samen realiseren in het kader van de oppervlakteberging voor laag radioactief afval in Dessel. Sinds 2018 steunt het Lokaal Fonds projecten en activiteiten in Dessel en Mol, en dit 300 jaar lang: net zolang als er radioactiviteit in de berging aanwezig is.

‘Maak Mol nog Mooier’

Met de slogan ‘Maak Mol nog Mooier’ benadrukt het Lokaal Fonds het aspect van meerwaarde in hun campagne. De projecten die ze zoeken, maken onze gemeente nog aangenamer om in te wonen. Om de slogan en campagne kracht bij te zetten, vind je vanaf nu op verschillende plaatsen in de gehuchten opvallende affiches.

Informatiedossier en online infomoment

Heb je een project dat verder gaat dan de reguliere werking van je vereniging? Dat meerwaarde creëert? En kan je daarvoor financiële steun gebruiken? Bekijk dan zeker het informatiedossier op  www.lokaalfonds.be. Hier ontdek je al snel of je in aanmerking komt voor ondersteuning.

Nam je het informatiedossier door, maar heb je nog vragen? Schrijf je dan in voor het online infomoment op dinsdag 10 november, van 20 tot 22 uur. Tijdens deze sessie geeft de voorzitter van het Uitvoerend Comité meer toelichting bij de oproep en kan je vragen stellen. Nadien kan je zelf vlot aan de slag gaan. Inschrijven kan tot maandag 9 november en doe je via mol@lokaalfonds.be. Na je inschrijving ontvang je de logingegevens om deel te nemen aan het infomoment. Deelname is gratis.

Aanvraag indienen

Tussen 1 en 30 november kan je via www.lokaalfonds.be je dossier indienen. In het aanvraagformulier vraagt het Lokaal Fonds onder meer de contactgegevens van de organisatie, een beschrijving van het project, de meerwaarde en een schatting van de kosten. Maximaal 70 procent van deze kosten, met een absoluut plafond van 2.500 euro, kan door het Lokaal Fonds financieel ondersteund worden. Vanaf 1 december buigt een jury zich over alle projecten. Hun beoordeling bepaalt of je project gesteund wordt, en hoeveel geld je krijgt in 2021.

Meer info: 
Stichting Lokaal Fonds
0471 78 56 84
Bron: 
BURGEMEESTER WIM CAEYERS