Fietsende jeugd uit Mol, Balen en Dessel is beter gezien

JONGCD&V deelt fietslampjes uit aan fietsende scholieren Foto: JONGCD&V
zaterdag, 12 oktober, 2019

JONGCD&V deelt fietslampjes uit aan fietsende scholieren

Maandagochtend 14 oktober zetten de Molse JONGCD&V’ers de leerlingen die naar school fietsen letterlijk en figuurlijk in het licht. Gratis fietslampjes moeten ertoe bijdragen dat ze veilig de donkere herfst- en wintermaanden doorkomen.
“Nu ik zelf met de wagen rijd, zie ik zelf pas echt goed in hoe gevaarlijk het is om onverlichte fietsers te kruisen. Als fietser sta je daar niet altijd bij stil,” motiveert Jens Timmermans (21), de voorzitter van de Molse JONGCD&V.

Daarom deelt de jeugdafdeling maandag op verschillende invalswegen rode en witte fietslampjes uit op de invalswegen naar Mol. Ze krijgt daarvoor assistentie van de collega’s uit Balen en Dessel, want ook uit die buurgemeenten fietsen duizenden leerlingen elke dag naar school in het centrum van Mol.

Fietsveiligheid is één van de speerpunten in de meerjarenplanning 2020-2025 van het Molse gemeentebestuur. Met deze actie willen de CD&V -jongeren alvast hun steentje bijdragen. “De campagne is zeker geen overbodige luxe, nu de kille herfst- en wintermaanden zijn aangebroken en het ’s ochtends lang donker blijft en ’s avonds voeg begint te schemeren,” besluit Timmermans nog.