Info-Mol

Cursus ‘Joggen voor beginners’ start op 12 oktober

dinsdag, 27 september, 2022

Wil jij ook vijf kilometer leren lopen in tien weken? Dat kan! Op 12 oktober start de 23e cursus  ‘Joggen voor beginners’ onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren trainers van het Jogging & Marathon Team Mol. Interesse? Inschrijven kan tot en met 12 oktober via deze link. De trainingen gaan door in sporthal Den Uyt of in een natuurdomein in de buurt. Deelnemen kost 30 euro, T-shirt inbegrepen. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard.

 

Lach mee met Wezels komisch duo Jos en Frank op vrijdag 30 september

dinsdag, 27 september, 2022

Zin in een namiddagje humor à la Gaston & Leo, maar toch ook weer anders? Kom dan op vrijdagnamiddag 30 september naar het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Het Wezels komisch duo Jos en Frank zorgt voor humor van bij ons. Je bent welkom om 14.15 uur in zaal 1 en 2. Deelnemen is gratis. Tot lachs!

Oktober (on)beperkte maand: de maand van onbeperkte mogelijkheden

dinsdag, 27 september, 2022

In oktober zetten we mensen met een beperking in de kijker met boeiende activiteiten en infomomenten. Ons doel is drempels zoveel mogelijk weg te werken. Dit gebeurt in samenwerking met de adviesraad voor personen met een beperking, tal van organisaties en gemeentediensten. Ontdek het exclusieve aanbod op www.gemeentemol.be/onbeperktemaand.

Egelsvennen, de mooiste wijk van het land, is aan een grote opknapbeurt toe

Egelsvennen, de mooiste wijk van het land, is aan een grote opknapbeurt toe Foto: Gemeente Mol
dinsdag, 27 september, 2022

MOL – In 1973 won Egelsvennen, gelegen in Mol Achterbos, de prijs van de ‘Mooiste wijk van België.’ Die titel dankte de wijk aan de modernistische architectuur in een dennenbos, elementen die vandaag nog steeds in het oog springen. Dat Egelsvennen bijzonder is, bewijst ook de opname in de inventaris bouwkundig erfgoed waarin de wijk als uitzonderlijk waardevol wordt omschreven.

Ben je net 65 of verjaar je binnenkort? Haal je ‘gele doos’ bij je apotheek

maandag, 26 september, 2022

Alle nieuwe 65-plussers in eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie (Baldemore) ontvangen vanaf 1 oktober een brief voor het afhalen van hun ‘gele doos’. De doos bevat alle belangrijke levensreddende medische info voor de hulpdiensten. Je kleeft een sticker op de deur zodat hulpdiensten weten dat je deze doos in de koelkast bewaart. Ook inwoners met een chronische ziekte of beperking mogen gratis een gele doos afhalen. Vanaf 1 oktober zijn de dozen beschikbaar bij de apotheek in je buurt. Ontving je vorig jaar een gele doos? Zorg dan voor een update van jouw medische info!

Oktober (on)beperkte Bib: kom naar beurs met leeshulpmiddelen vanaf 3 oktober

maandag, 26 september, 2022

Kom van 3 tot 29 oktober tijdens de openingsuren van de bibliotheek, Molenhoekstraat 2, ervaren hoe het is om te leven met een leesprobleem. De bibliotheek organiseert in samenwerking met dienst seniorenplus een handibeurs met leeshulpmiddelen. Je ontdekt welke hulpmiddelen er op de markt zijn en hoe ze een grote steun betekenen voor bijvoorbeeld slechtzienden. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Trek je wandelschoenen aan en kom ‘Happen & Stappen’ vanaf 7 oktober

maandag, 26 september, 2022

Wandel, proef en zoek foto’s tijdens ‘Happen & Stappen’ van 7 oktober tot 30 april. Je wandelt 11,5 kilometer via de wandelknooppunten in Postel langs prachtige natuur en je geniet onderweg van overheerlijke gerechten. Reserveren is verplicht en doe je minstens 3 dagen op voorhand bij dienst toerisme (Markt 24) of via www.visitmol.be/happenenstappen. Je betaalt 35 euro voor deze fotozoektocht met lekkernijen.

 

Test je taalkennis tijdens De Schrijfwijzen op vrijdag 7 oktober in de bib

maandag, 26 september, 2022

Doe gratis mee aan De Schrijfwijzen op vrijdag 7 oktober van 20 tot 22 uur in de bibliotheek, Molenhoekstraat 2. Het is een hippe variant van het bekende traditionele dictee. Bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel spelen dit spel gelijktijdig. De winnaar van elke bib ontvangt een exclusief cadeau! Inschrijven is verplicht en doe je tot en met 7 oktober via bibliotheek@gemeentemol.be.

 

Schrijf je chocoladecakeje, chocoladecakje of chocolade-cakeje? Met of zonder streepje? Met of zonder 'e'? Test je Nederlands tijdens dit spel en maak kans op een leuke prijs!

 

Smul van heerlijke cheeseburgers tijdens Tydeeh Manger op woensdag 5 oktober

maandag, 26 september, 2022

Jeugdhuis Tydeeh (Rivierstraat 8) biedt op woensdag 5 oktober cheeseburgers aan voor 3 euro! Je kan komen smullen tussen 12 en 14 uur tijdens Tydeeh Manger. Wees er als de kippen bij want op is op!

 

Kom op 2 oktober samen spullen herstellen in het Repair Café in jeugdhuis Tydeeh

maandag, 26 september, 2022

Kom naar de gratis bijeenkomst Repair Café op zondag 2 oktober. Deze vindt plaats in jeugdhuis Tydeeh (Rivierstraat 8) van 14 tot 17 uur. De aanwezige buurtbewoners helpen elkaar vrijwillig met het herstellen van verschillende voorwerpen, van klein elektro en meubelen tot kleding, juwelen en computers (afhankelijk van de aanwezige herstellers). Je ontmoet buurtbewoners, je defecte spullen zijn hersteld, het is goed voor het milieu en je portemonnee. Win win dus!

 

Pagina's