Info-Mol

Wie heeft de graffitikunst in de fietstunnels besmeurd?

woensdag, 25 mei, 2022

Wie heeft de graffitikunst in de fietstunnels besmeurd?

Het gemeentebestuur is bijzonder teleurgesteld in de persoon of personen die de prachtige graffitikunstwerken in de fietstunnels onder de Zuiderring hebben besmeurd. We roepen iedereen op met tips die kunnen leiden tot de dader(s) om dit meteen te melden bij de politie.

Zoek je een rustige studieplek? Gemeentebestuur biedt oplossingen

woensdag, 25 mei, 2022

Is er thuis te veel afleiding om je te concentreren op je boeken? Maken je huisgenoten te veel lawaai zodat studeren onmogelijk wordt? Dan bieden de bibliotheek en jeugdhuis Tydeeh een oplossing. Ze voorzien een aantal rustige studieplekken waar je je volop kan focussen op je leerstof. Wij wensen je alvast veel succes met je examens!

 

> Jeugdhuis Tydeeh (Rivierstraat 8)

Het jeugdhuis stelt het atelier de komende weken open om te studeren. Er zijn verschillende plaatsen, maar er is geen absolute stilte. Wifi en water staan gratis ter beschikking.

 

Kom Nederlands oefenen tijdens ‘Samen lezen voor anderstaligen’ op 2 en 16 juni

woensdag, 25 mei, 2022

Wil je Nederlands oefenen op een leuke manier? Tijdens ‘Samen lezen voor anderstaligen’ lees je een verhaal of gedicht met de groep. Daarna praten we hierover. Je bent welkom op donderdag 2 en 16 juni van 13.30 tot 15 uur in zaal 3 op de eerste verdieping van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Iedereen vanaf taalniveau 1.2 is welkom. De toegang is gratis, inclusief een kom soep als afsluiter. Inschrijven is verplicht want het aantal deelnemers is beperkt.

Vrije inschrijvingsperiode scholen start op woensdag 1 juni

woensdag, 25 mei, 2022

Op woensdag 1 juni (9 uur) start de vrije inschrijvingsperiode op de scholen. Is je kind geboren in 2020 en gaat het in het schooljaar 2022-2023 of in het schooljaar 2023-2024 (enkel voor kinderen geboren tussen 23 november en 31 december 2020) voor het eerst naar school? Kies je een nieuwe school voor je kind en is je kind nog niet ingeschreven? Maak dan gebruik van deze vrije inschrijvingsperiode. Je maakt hiervoor een afspraak met de school.

Geen hinder verwacht door staking op dinsdag 31 mei

woensdag, 25 mei, 2022

Deze berichtgeving is gebaseerd op een interne peiling naar de stakingsintentie en geldt onder voorbehoud. Wil je op dinsdag 31 mei de juiste toestand weten, dan bel je in de loop van de dag best naar 014 33 07 11.

Openluchtzwembad Vita Den Uyt opent opnieuw de deuren op woensdag 1 juni

woensdag, 25 mei, 2022

Openluchtzwembad Vita Den Uyt opent opnieuw de deuren op woensdag 1 juni. Bij mooi weer, dus bij temperaturen van +20 graden én droog weer, ben je welkom op woensdag, zaterdag en zondag van 12 tot 20 uur. Je moet niet reserveren. Let op! Wie een ticket koopt voor het buitenzwembad, kan niet naar het binnenbad. Bij extreem mooi weer opent Vita Den Uyt het openluchtzwembad op extra dagen of avonden. We communiceren hierover vooraf. Meer info vind je op www.vita-denuyt.be.

Benieuwd naar onze bunkers? Schrijf in voor wandelingen op 4 en 5 juni

woensdag, 25 mei, 2022

De Molse Gidsenkring neemt je mee naar de bunkers langs onze Kempische kanaaloevers. Op zaterdag 4 juni om 14 uur is er een wandeling voor kinderen van 9 tot 11 jaar. Op zondag 5 juni om 9.30 uur kunnen volwassenen deelnemen aan deze begeleide uitstap. We verwachten je aan de Sas 4-Toren, Nieuwedijk 72Z in Dessel. Deelnemen kost 5 euro. Vrijetijdscheques worden ook aanvaard. De wandeling is niet rolstoeltoegankelijk.

Kempenaren kruipen in de pen: luister naar hun verhalen op donderdag 2 juni

woensdag, 25 mei, 2022

Op donderdag 2 juni organiseren de bibliotheek en dienst samenlevingsopbouw de voordracht ‘Kempenaren kruipen in de pen’. Enkele schrijvers van ons Praatpunt lezen een fragment voor uit hun winnende verhalen. Iedereen is welkom vanaf 20 uur in de bib, Molenhoekstraat 2. Deelnemen is gratis, inclusief een drankje. Voor de deelnemers van Praatpunt organiseren we bovendien om 19 uur een rondleiding in de bibliotheek.

Pagina's