Materiaal nodig voor je evenement? Hou rekening met aangepast uitleenreglement

dinsdag, 18 januari, 2022

Vanaf 1 februari geldt een aangepast uitleenreglement voor het ontlenen van gemeentelijke materialen. Dat besliste de gemeenteraad op de zitting van maandag 17 januari. Verenigingen en organisaties contacteren vanaf dan de dienst evenementen voor alle aanvragen, en niet langer de uitvoeringsdienst. Bovendien verhuist het materiaal naar het magazijn in de Rivierstraat. De Evenementenkluis werd aangepast zodat organisatoren hier perfect de stand van zaken van hun aanvraag kunnen terugvinden. Aan de deadline van 8 weken verandert niets.

Het huidige uitleenreglement dateert van 2011 en was nog niet aangepast aan de werking van de gemeentelijke Evenementenkluis. Daarom boog een werkgroep zich over een nieuwe aanpak. Hierbij vroeg het gemeentebestuur advies aan verenigingen, adviesraden en medewerkers. Op basis van hun feedback kwam het aangepaste reglement tot stand.

Werkwijze vanaf 1 februari

·         Je aanvraag doe je nog altijd via de Evenementenkluis. Die werd aangepast, zodat je in detail je aanvraag kan opvolgen. Je ziet onder meer:

o    wat je aangevraagd hebt

o    wat de status van je aanvraag is

o    waar je de materialen moet ophalen

o    wat je eventueel moet betalen

o   

·         Aanvragen dien je ook nog altijd 8 weken vóór je evenement in. Uitleenaanvragen die later binnenkomen, worden enkel behandeld als je ze minstens 10 dagen vóór het evenement indient. Je bent dan wel afhankelijk van de beschikbaarheid van het moment.

·         Het uitleenmateriaal verhuist naar het magazijn in de Rivierstraat. Via de Evenementenkluis zie je perfect wat je waar moet ophalen.

·         Bij vragen contacteer je de dienst evenementen, niet langer de uitvoeringsdienst. Je kan de dienst bereiken op het nummer 014 33 07 39. Het e-mailadres uitleenmateriaal@gemeentemol.be blijft behouden.

Meer info: 
dienst evenementen
gemeentelijke Evenementenkluis
014 33 07 39
Bron: 
SCHEPEN VOOR OPENBARE WERKEN ANDREAS VERBEKE