Raadpleeg van thuis uit het digitaal krantenarchief van de bib

woensdag, 12 maart, 2014

Je hebt iets in de krant gelezen dat je nog eens nader wil bekijken? Of je zoekt een bepaald artikel uit het verleden? Vanaf nu biedt de bibliotheek aan alle leden zelfs de mogelijkheid om het krantenarchief van thuis uit te raadplegen. Om één jaar lang toegang te krijgen tot dit archief, vraag je een ticket aan in de bibliotheek. Je moet wel een recente versie van je webbrowser hebben.

 

Er zijn twee mogelijkheden om het krantenarchief te raadplegen. Ten eerste heb je de Gopress kiosk, een krantenarchief van dag- en weekbladen. Deze is enkel te gebruiken binnen de muren van de bib, ook via wifi met je eigen toestel. In deze kiosk vind je dag- en weekbladen van de laatste zeven publicatiedagen. De tweede mogelijkheid betreft het Gopress krantenarchief. Dit is een doorzoekbaar digitaal archief van krantenartikels, te raadplegen vanaf twee dagen na de publicatiedatum.

Ticket

Als je van dit aanbod gebruik wenst te maken, vraag je een ticketcode aan de balie van de bib. Met deze ticketcode maak je dan een profiel aan. Zo geniet je thuis een jaar lang van het krantenarchief. Je krijgt een blad mee waarop de werkwijze duidelijk staat uitgelegd. Lukt het je niet? Een bibliotheekmedewerker helpt je graag verder.

Recente webbrowser

Om het archief te raadplegen via Gopress, heb je een compatibele webbrowser nodig. Voor het Gopress krantenarchief zijn dit: Internet Explorer 9 of hoger, Mozilla Firefox 5.x of hoger, Google Chrome 7.x of hoger, Opera 10.x of hoger en Safari 5.x of hoger.

Meer info: 
bibliotheek
014 33 07 64
Bron: 
SCHEPEN VOOR CULTUUR PAUL VANHOOF