Tweede Repair Café in Mol
Transitie Mol en Balen organiseert op zondag 15 november van 13u tot 17u het tweede Repair Café van Mol. Elektriciens, naaisters, ict'ers, messen en scharen slijpster, en een fietsenmaker staan er klaar om bezoekers te helpen bij alle mogelijke reparaties. Je kan er deze keer ook je kamerplant laten opknappen en juweeltjes kunnen er ook gemaakt worden. Daarnaast zal er een workshop doorgaan om van het stof van je oude paraplu een winkeltasje te maken.
We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. In zaal 't Getouw te Mol draait op 15 november alles om repareren. Tussen 13u en 17u Bezoekers krijgen er gereedschap en materiaal ter beschikking om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren. Alles waar wat aan hapert - kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed - krijgt in het Repair Café een tweede leven.
Praktische info
· Wanneer: zondag 15 november van 13u tot 17u
· Waar: zaal 't Getouw Molenhoekstraat 1 te Mol gratis inkom.
· Organisatie: Transitie Mol en Balen in samenwerking met de gemeene Mol , met de steun van Netwerk Bewust Verbruiken.
· Contact: Peter Zimmerman 0473756587
Samen de afvalberg verkleinen
Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Door repareren te promoten, draagt Transitie Mol en Balen bij aan het verkleinen van de afvalberg. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Transitie Mol en Balen wil op regelmatige basis een Repair Café organiseren in Mol en Balen. Nieuws over data en locatie van de komende edities volgt zo snel mogelijk en vindt u steeds op www.transitiemolenbalen.be
Leuk sociaal gebeuren
Via het Repair Café komen buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact. Hans: "Als je samen een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders wanneer je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Alle lagen van de bevolking worden bovendien betrokken en vormen zo een sociale mix. En wie niets om te repareren heeft? Die kan ook een kop koffie of thee komen drinken en een handje toesteken."
Repair Café Vlaanderen
Repair Café is een initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken, in samenwerking met LETS Vlaanderen, Transitie Vlaanderen, KOMOSIE, en met de steun van de provincie Vlaams-Brabant. Sinds 2013 biedt Netwerk Bewust Verbruiken ondersteuning aan lokale groepen in heel Vlaanderen en Brussel die zelf hun eigen Repair Café willen starten. Netwerk Bewust Verbruiken ondersteunt ook het Repair Café in Mol. Lees op www.repaircafe.be meer over het ontstaan, de filosofie en de werking van Repair Cafés, en bekijk er de kalender met toekomstige evenementen.
Het team van Transitie Mol en Balen