Vaccinatie-update: Volgende week vrije inloopmomenten voor 1ste en extra prik

vrijdag, 21 januari, 2022

Vaccinatie-update 20 januari

Volgende week vrije inloopmomenten voor 1ste en extra prik

 

Om het onze inwoners zo eenvoudig mogelijk te maken, organiseert het vaccinatiecentrum volgende week vrije inloopmomenten. Elk vrij inloopmoment richt zich op een specifieke situatie. Zo ben je op woensdagmiddag 26 januari tussen 12 en 13 uur zonder afspraak welkom voor een eerste prik. Op vrijdagavond 28 januari kan je tussen 18 en 20 uur langskomen voor een extra prik. Mogelijk volgen de weken nadien nog extra mogelijkheden.

We bundelen hieronder het vaccinatienieuws van de afgelopen week

ü 

Nieuw voorstelmoment voor extra prikken

Alle inwoners die niet reageerden op hun uitnodiging of niet langskwamen voor hun extra prik, krijgen de komende weken een nieuwe kans.

Donderdagochtend 20 januari verstuurden we naar meer dan 1.500 inwoners van Baldemore een nieuw voorstelmoment. Uiteraard zijn deze inwoners vrij om al dan niet op het nieuwe voorstel in te gaan. Indien gewenst kunnen zij het voorstelmoment ook verplaatsen.

Inwoners die de extra prik expliciet weigerden, krijgen geen nieuwe uitnodiging. Wanneer je geen extra prik wenst, kan je deze best weigeren.

ü 

Vrije inloopmomenten voor 1ste en extra prikken

Om de drempel maximaal te verlagen organiseert het vaccinatiecentrum de komende week twee vrije inloopmomenten.

We voorzien een afzonderlijke wachtrij voor wie zich zonder afspraak op onderstaande momenten aanbiedt. Belangrijk: er is een verschillend vrij inloopmoment voor 1ste prik en extra prik. Kom alleen op het juiste moment!

o   

Inwoners die nog geen enkele vaccinatie hebben maar alsnog kiezen om dit wel te doen, zijn zonder afspraak welkom op woensdagmiddag 26 januari tussen 12 en 13 uur. Zij worden geprikt met Pfizer. Je krijgt meteen ook een afspraak voor de 2de prik.

 

o   

Wie zijn extra prik nog niet heeft én voldoende tussentijd heeft met de basisvaccinatie, ontvangen we zonder afspraak op vrijdagavond 28 januari tussen 18 en 20 uur. De extra prik wordt gezet met Moderna.

 

ü 

Nog een beslissing over extra prik 12- tot 18-jarigen

We krijgen steeds meer verzoeken om een extra prik te plaatsen bij 12- tot 18-jarigen. Vaak hebben deze vragen verband met geplande skireizen of stages in de zorgsector.

We hebben evenwel geen toestemming van de hogere overheid om deze extra prikken te plaatsen. We kunnen op deze verzoeken dus niet ingaan. We hopen dat hierover zo snel mogelijk een officiële beslissing wordt genomen.

ü 

Verloop kindervaccinaties

o   

De kindervaccinaties verlopen goed. Het vaccinatiecentrum stelt vast dat de ouders hun kinderen heel goed voorbereiden op het prikje. De voorziene extra tijd voor een kinderprik (10 minuten per kind) volstaat ruimschoots. We geven ouders hiervoor tips via deze online brochure: https://www.vaccinatiecentrumbaldemore.be/product/1704/bereid-je-kind-voor-op-vaccinatie

 

o   

Onze kinderburgemeester Cas Delaet (11) koos bewust voor vaccinatie en toont leeftijdsgenootjes het verloop in het vaccinatiecentrum. Je kan het filmpje hier bekijken: https://www.vaccinatiecentrumbaldemore.be/file/download/13111/A0577E10CB8AD791F3B0731F054D5795 

 

o   

Door het hoge aantal besmettingen en klasquarantaines bij jonge kinderen hebben een aantal ouders de kinderprik noodgedwongen last-minute moeten uitstellen. Uiteraard krijgen ze op een later tijdstip een nieuwe kans. Het vaccinatiecentrum zal hiervoor voldoende momenten voorzien.

Meer info: 
vaccinatiecentrum Baldemore
014 38 90 47
Bron: 
PERSBERICHT EERSTELIJNSZONE BALDEMOR