00:00

Pagina's

Vier op tien gemeenten verlagen of verlaten inning bedrijfsbelasting

Bedrijfsbelasting : Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen Foto: Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen
vrijdag, 5 juni, 2020

Vier op de tien gemeenten in de regio Mechelen en Kempen verlagen de bedrijfsbelastingen of stellen de inning uit. Dat stelt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen na een onderzoek bij 39 gemeenten. Gisteravond kondigde de gemeente Turnhout zelfs aan om de bedrijfsbelastingen voor 2020 volledig te schrappen. “Gemeenten gaan een cruciale rol spelen in de exit-fase van de coronacrisis”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen.

1 miljoen euro tranformatiesteun voor Janssen Pharmaceutica in Beerse en Geel

vrijdag, 5 juni, 2020

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits kent 1 miljoen euro transformatiesteun toe aan Janssen Pharmaceutica in Beerse en Geel. Bedrijven krijgen dergelijke steun als ze belangrijke vernieuwingsprocessen opzetten. De steun zal integraal geïnvesteerd worden in een transformatieproject dat zich focust op het verrijken van data zodat er in de volledige farmaceutische cyclus een slimme data-omgeving kan worden gecreëerd. Dit dient dan als basis om de gepersonaliseerde gezondheidszorg verder uit te bouwen en zal op termijn leiden tot een nieuw duurzaam gezondheidsmodel.

Zanger Sergio in promofilmpje van restaurant De Gouverneur in Mol

 
00:00
vrijdag, 5 juni, 2020

Horecaondernemers Jan Beeckmans en Tine Nevelsteen, restaurant De Gouverneur in Mol, nemen zelf initiatief en wachten niet af.

Provincie Antwerpen verlengt ook voor bedrijven de betaaltermijn voor de provinciebelasting

vrijdag, 5 juni, 2020

Bedrijven krijgen tot 5 oktober de tijd om hun aanslag te voldoen

Tijdens de maand juni gaan er jaarlijks zo'n 194.000 aanslagbiljetten provinciebelasting op de bedrijven de deur uit. Omdat veel bedrijven financiële problemen ondervinden door de coronacrisis, voorziet de provincie Antwerpen een overbruggingsmaatregel. De deputatie besliste om bedrijven een extra betaaltermijn van twee maanden toe te kennen bovenop de wettelijke betaaltermijn van twee maanden die vermeld staat op het aanslagbiljet. Bedrijven krijgen dus vier maanden de tijd om te betalen.

Vuur- en rookverbod

woensdag, 20 mei, 2020

Gouverneur vaardigt algemeen vuur- en rookverbod uit voor natuurgebieden in provincie Antwerpen, kampvuurverbod in hele provincie

Uitbreiding van captatieverbod

woensdag, 20 mei, 2020

Uitbreiding van captatieverbod in ecologisch kwetsbare stroomgebieden in provincie Antwerpen

Vanaf 21 mei 2020 geldt een tijdelijk captatieverbod in ecologisch kwetsbare stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen.
________________________________

MOLSHOOP fietste virtueel -samen solo- meer als 2000 km bij elkaar

MOLSHOOP fietste virtueel “samen-solo” meer als 2000 km bij elkaar Foto: Yvo Geerts
zaterdag, 23 mei, 2020

Het grote evenement 1000 km KOTK in Mechelen kon niet doorgaan tijdens het Hemelvaartsweekend. Toch zijn ze niet blijven stil zitten.

Mede dankzij onze sponsers, vrienden en ons ontbijtwandeling “spek en ei” kunnen we ook dit jaar 11.000 Euro schenken aan 1000 km KOTK.

Op zondag 13 december 2020 zullen we opnieuw een ontbijtwandeling organiseren in het Miloheem te Mol-Millegem.

De uitgave 2020 was misschien wel een virtuele uitgave, maar zeker geen minderwaardige 1000 km KOTK

PFL als eerste genomineerd voor Voka Prijs Ondernemen 2020

PFL genomineerd door Voka Foto: Voka Mechelen Kempen
woensdag, 3 juni, 2020

Op de foto: Dominic De Gruyter, zaakvoerder van PFL uit Beerse. Het bedrijf werd verkozen door de bestuursleden van Voka Lokaal Midden Kempen.

PFL, uit Beerse, is het eerste bedrijf dat genomineerd is voor de Prijs Ondernemen 2020 van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Ze zullen de Voka Lokaal-afdeling Midden Kempen vertegenwoordigen. PFL zorgt voor de audiovisuele ondersteuning bij events. In totaal zullen 9 bedrijven meedingen naar de Prijs Ondernemen, die op 17 september wordt uitgereikt. Zaakvoerder Dominic De Gruyter, en zoon Sam, werden door Voka verrast in hun eigen bedrijf. “Dit is een échte opsteker. Want onze sector is hard getroffen.”